Regio UE Romania Ministerul Turismului Beneficiar Fonduri UE

Articole

Marime font

Festivalul de pricesne „Manastirea Sfanta Ana” – Rohia

Un eveniment important, organizat în fiecare an în ,,Țara Lăpușului” în ziua de ,,Buna Vestire”, respectiv pe data de 25 martie este Festivalul ,,Mănăstirea Sfânta Ana-Rohia lăcaş de spiritualitate”, care în anul 2018, va ajunge la a -VII –a ediție.

„Mânăstirea Sfânta Ana – Rohia: lăcaş de spiritualitate” reprezintă titlul generic al unei serii de evenimente cultural-artistice care au fost demarate în anul 2012, evenimente care s-au transformat într-un amplu festival de pricesne și este organizat anual în incinta Mânăstirii Sfânta Ana – Rohia, în aer liber.

Evenimentul este organizat pe durata unei zile, iar satul Rohia și are rolul de a promova specificul cultural şi istoric propriu, al Ţării Lăpuşului din care face parte, realitatea etnografică şi folclorică, în scopul creşterii atractivităţii turistice.

La eveniment participă de obicei între 5 și 8 coruri bisericești, ansambluri folclorice locale, precum și soliști vocali, care susțin fiecare propriul program de pricesne, pregătit pentru această ocazie în fața celor prezenți, aceștia fiind îmbrăcați în costumele populare specifice zonei de unde provin.

La sfârșit toți participanții sunt invitați la o degustare de produse tradiționale, specifice acestei zone și specifice perioadei, respectiv produse de post.

Locul de desfășurare este unul cu încărcătură spirituală deosebită, care a devenit de-a lungul timpului unul din principalele obiective turistice culturale a județului și nu numai.

Organizatori: A.N.T.R.E.C .–Filiala  Maramureș, cu Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, respectiv Mănăstirea Sf. Ana Rohia și Consiliul județean Maramureș

Esti aici:   Rohia
| + -