Regio UE Romania Ministerul Turismului Beneficiar Fonduri UE

Pagina principala

Marime font

 

 

Obiectivul acestui website, constă în promovarea identităţii istorice, culturale, tradiţionale şi a resurselor naturale specifice spaţiului localitatii Rohia, în scopul dezvoltării şi consolidării turismului în regiune şi creşterii atractivităţii acestei zone rurale ca destinaţie turistică.

Rohia este un sat din inima mirificei Țări a Lăpuşului, regiune etno-culturală aflată în partea sudică a județului Maramureş.

Ţara Lăpuşului, este situată în extremitatea nordică a teritoriului în care s-a înfăptuit sinteza geto-daco-romană şi a dat naştere poporului român, ea descinde în istorie cu aceaşi fizionomie spirituală ca mai toate ţinuturile ce poartă amprenta unei etnicităţi viguroase, marcată de conştiinţa propriei valori. Ţara Lăpuşului este una dintre cele mai vechi unităţi administrative de acest fel din ţară. Tinutul sau Tara Lapusului este situata la sud de orasul Cavnic. Granitele geografice ale regiunii nu sunt foarte distincte, dar urmeaza cât de cât lantul vulcanic al Muntilor Gutâi-Lapus-Tibles Mountains la nord - nord-est, vârful Breaza la sud - sud-est si vârful Satra si dealurile Preluca la vest.

Această regiune este considerată unică şi cei care au fost acolo doresc să se întoarcă datorită unui amestec de trei lucruri: peisaje incredibile, oameni cinstiţi şi pur şi simplu o energie specială a locului pe care o simţi imediat, din momentul în care ai pus piciorul pe acest loc. Natura, oamenii, casele şi bisericile sunt legate spiritual şi au menţinut această legătură până în prezent.  

Esti aici:   RohiaGeneralPagina principala
| + -